ΑΡΘΡΑΚαταψηφίστηκε η πρόταση Χριστογιαννόπουλου για την προσφυγή της Τηλεθέρμανσης (video)

Καταψηφίστηκε η πρόταση Χριστογιαννόπουλου για την προσφυγή της Τηλεθέρμανσης (video)

Πραγματοποιήθηκε η εξ αναβολής συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεγαλόπολης για την προσφυγή που έχει γίνει από τον προηγούμενο πρόεδρος του Δ.Σ. της Τηλεθέρμανσης Σπύρο Τσιριγώτη κατά της απόφασης του Δήμου Μεγαλόπολης να διεκδικήσει 1.120.000 ευρώ από τα χρήματα που πλήρωνε ο δήμος για τα δάνεια της επιχείρησης.

Η προηγούμενη λοιπόν διοίκηση της Τηλεθέρμανσης ζητάει συμψηφισμό αμοιβαίων απαιτήσεων μεταξύ Δήμου και Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης των ποσών 1.123.300,08€ που οφείλει η Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης στον Δήμο με το ποσό των 886.975,67€ που οφείλει ο Δήμος στην Τηλεθέρμανση που αφορά το μισθοδοτικό κόστος το οποίο κατέβαλε η Δημοτική Επιχείρησή (Δημοτική Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Προστασίας Περιβάλλοντος Ανάπτυξης Περιοχής Μεγαλόπολης – Δ.Ε.Π.Υ.Π.Π.Α.Π.Μ., που μετετράπη σε ανώνυμη εταιρεία Ο.Τ.Α. με την επωνυμία «ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ − ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ») στο προσωπικό καθαριότητος, που απασχολείτο αποκλειστικά στον Δήμο από 01.01.2007 έως 01.04.2011.

Η τωρινή διοίκηση της Τηλεθέρμανσης δεν αναγνωρίζει ότι υπάρχει η απαίτηση των 886.975 ευρώ και μαζί με τον δήμαρχο Μεγαλόπολης συμφωνούν ότι δεν πρέπει να προχωρήσει η εκδίκαση της προσφυγής.

Η πρόταση του κ. Χριστογιαννόπουλου ήταν πάλι η ίδια , ότι μια θυγατρική εταιρεία (Τηλεθέρμανση) που ανήκει κατά 100% στο Δήμο δεν συνίσταται να στρέφεται κατά της μητρικής και πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο να σταματήσει αυτή η εμφύλια σύγκρουση, να μην γίνει η εκδίκαση.

Η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία, δήλωσε υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας της Τηλεθέρμανσης.

Ο Σπύρος Τσιριγώτης υπεραμύνθηκε της επιλογής του να κάνει την προσφυγή λέγοντας ότι το έκανε για να προστατεύσει τα συμφέροντα της εταιρίας, κάτι που δεν έπραξε η νέα διοίκηση που υπέγραψε το μνημόνιο να έρθει το φυσικό αέριο και στην ουσία να κλείσει η Τηλεθέρμανση. Υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή θέλει να εμφανίσει χρεωμένη την Τηλεθέρμανση για να την κλείσει. Τέλος έκανε ειδική αναφορά σε έκθεση ορκωτών λογιστών από το 2016 , όπου αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι πράγματι η δημοτική επιχείρηση πλήρωνε εργαζομένους οι οποίοι δούλευαν στην καθαριότητα του δήμου και έτσι δικαιολογείται το ποσό των 886.975 ευρώ που ο δήμος οφείλει στην Τηλεθέρμανση.

Ο Κώστας Μιχόπουλος κατηγόρησε και πάλι την δημοτική αρχή ότι έφερε ένα τόσο σημαντικό θέμα χωρίς εισήγηση και χωρίς να παρουσιάσει στο συμβούλιο όλα τα δεδομένα.

Στην ψηφοφορία, ο δήμαρχος ζήτησε να γίνει ονομαστικά για τον κάθε σύμβουλο, τελικά η πρόταση του δημάρχου πήρε μόνο 4 ψήφους, παρών δήλωσε ο Γιάννης Μπουγιούκος που είναι και πρόεδρος του Δ.Σ. της Τηλεθέρμανσης ενώ έλλειπαν οι σύμβουλοι Μπελιάς, Σιέμπος και Γκρίντζαλης.

Οι σύμβουλοι του Κώστα Μιχόπουλου και του Σπύρου Τσιριγώτη καταψήφισαν την πρόταση του δημάρχου, σύνολο 11 ψήφοι.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης μετέδωσε την συζήτηση ζωντανά στο Facebook , δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όλα όσα ειπώθηκαν:

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,355ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ