ΑΡΘΡΑΚείμενο συμμετοχής στη διαβούλευση για Ερύμανθο, Αλφειό, Λούσιο, Ελισσώνα, Τράγο, Λάδωνα, Νέδα,...

Κείμενο συμμετοχής στη διαβούλευση για Ερύμανθο, Αλφειό, Λούσιο, Ελισσώνα, Τράγο, Λάδωνα, Νέδα, Αροάνιο, Σελινούντα, Λίμνη Καϊάφα

Η διαβούλευση για τα Σχέδια Διαχείρισης όλων των Υδατικών Διαμερισμάτων της Ελλάδας διαρκεί ως μέσα Νοεμβρίου

Φορείς και πολίτες συμμετέχουμε στη διαβούλευση για ποτάμια, ρέματα, λίμνες και ύδατα της περιοχής μας με στοιχεία που δείχνουν ότι είναι σημαντικό να διαφυλαχτούν
Απαιτούμε από τους καθ’ ύλην αρμόδιους φορείς, Περιφέρεια και Τοπική Αυτοδιοίκηση, να συμμετέχουν στη διαβούλευση.

Ο χαρακτηρισμός μιας περιοχής στο σύνολό της ως προστατευόμενης, ως ύδατα αναψυχής κτλ. μπορεί να αποτρέψει την εγκατάσταση ΑΠΕ ή άλλες βαρέως τύπου δραστηριότητες.

Θυμίζουμε ότι:
Τα πλατάνια βρίσκονται υπό σοβαρή απειλή πανελλαδικώς από την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους, η οποία µεταδίδεται κυρίως ανθρωπογενώς από µηχανήµατα εκσκαφής που χρησιµοποιούνται σε ποτάµια ή δρόµους µε προσβεβληµένα δένδρα (ΕΘΙΑΓΕ).
Η στρατηγική της ΕΕ για τη βιοποικιλότητα με ορίζοντα το 2030 προβλέπει την άρση εμποδίων και φραγμάτων σε ποτάμια, ώστε να αποκατασταθεί η ελεύθερη ροή τους σε μήκος τουλάχιστον 25 χιλιάδων χιλιομέτρων.
Στην Ευρώπη το 2022 τουλάχιστον 325 τεχνητοί φραγμοί απομακρύνθηκαν από ποτάμια συστήματα ώστε να αποκατασταθεί η συνεκτικότητα και η υδρομορφολογική και οικολογική ακεραιότητα των ποταμών (Dam Removal Europe).
Το κείμενο για τη Δυτική Πελοπόννησο και τα ποτάμια και τους παραποτάμους σε Ερύμανθο, Αλφειό, Λούσιο, Ελισσώνα, Τράγο, Λάδωνα, Νέδα, Αροάνιο, Σελινούντα και για τη Λίμνη Καϊάφα είναι διαθέσιμο από το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών ΠελοπόννηSOS εδώ για όσους δεν μπορούν να συντάξουν ανάλογο κείμενο.

Το αντιγράφετε και το επικολλάτε στο πλαίσιο στο τέλος της καρτέλας εδώ, συμπληρώνοντας το email (δεν θα είναι ορατό) και το όνομα του Φορέα σας. Ο σχολιασμός μπορεί και να σταλεί και με email ζητώντας Αριθμό Πρωτοκόλλου στο: info.egy@prv.ypeka.gr

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,832ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,356ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ