ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗΣε κλίμα συναίνεσης και συνεργασίας αποφασίστηκαν οι παρεμβάσεις του Δ.Σ. Μεγαλόπολης στην...

Σε κλίμα συναίνεσης και συνεργασίας αποφασίστηκαν οι παρεμβάσεις του Δ.Σ. Μεγαλόπολης στην διαβούλευση του Masterplan (video)

Σε κλίμα συναίνεσης και συνεργασίας , το δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης συζήτησε και πήρε απόφαση για τα ζητήματα που πρέπει να γίνει παρέμβαση στην διαδικασία της διαβούλευσης για το σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (MASTER PLAN).

Την συνεδρίαση είχε ζητήσει η παράταξη ΝΕΑ ΑΡΧΗ του Κώστα Μιχόπουλου και έγινε την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου. Μετά από μεγάλο διάστημα είδαμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να συνομιλούν και να συνεργάζονται , προκειμένου να διαμορφωθεί η τελική πρόταση.

Μετά από διεξοδική συζήτηση και πολλά ερωτήματα, παρόλο που υπήρχαν κάποιες διαφορετικές προσεγγίσεις, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και είχαμε μια απόφαση που την στήριξαν όλοι, πλην του συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Κατσιρούμπα , ο οποίος όπως δήλωσε διαφωνεί με όλη την διαδικασία του Masterplan.

Το βασικότερο θέμα που τόνισαν όλοι , είναι να διορθωθεί η λάθος αναφορά για την Περιφερειακή Ενότητα Τρίπολης και ότι τα κίνητρα πρέπει να δοθούν στην Μεγαλόπολη και όχι γενικά σε όλο την περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας.

Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του Δ.Σ. το θέμα του Βιομηχανικού Πάρκου θα συζητηθεί σε ξεχωριστή συνεδρίαση τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την τελική ανακοίνωση του προέδρου του Δ.Σ. , η παρέμβαση του δημοτικού συμβουλίου Μεγαλόπολης θα είναι τα εξής σημεία:

Δημιουργία μιας ζώνης απολιγνιτοποίησης και τριών ζωνών κινήτρων.

Να οριστεί η Ηλεκτροκίνηση ως εμβληματικό έργο για την Μεγαλόπολη.

Να οριστεί Τελωνειακή ζώνη στην ΖΑΠ (ζώνη απολιγνιτοποίησης).

Φορολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα και κατάργηση του ΦΠΑ μεταξύ των επιχειρήσεων που συναλλάσονται στις περιοχές Α΄και Β΄ζώνης.

Σύνδεση της φορολογίας με την απασχόληση, μείωση του φορολογικού συντελεστή αναλογικά με τις δημιουργούμενες θέσεις εργασίας, μέχρι και 10 μονάδες επιπλέον.

Μείωση του ύψους της επένδυσης από τα 50 εκατ.ευρώ στα 10 για να χαρακτηριστεί μια επένδυση στρατηγικής σημασίας και να μπορεί να πάρει τα χρηματοδοτικά και αδειοδοτικά κίνητρα.

Κατασκευή μονάδας έξυπνων μετρητών στην Μεγαλόπολη.

Δείτε το βίντεο με την συζήτηση:

Στην έναρξη της συνεδρίασης έγινε ενημέρωση από τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Χριστογιαννόπουλο για επαφές που έχει κάνει στην Αθήνα με υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και για το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει από επενδυτές για την Μεγαλόπολη.

Έγιναν πολλές ερωτήσει για όλα σχεδόν τα θέματα που έχουν σχέση με την διαδικασία της απολιγνιτοποίησης.

Δείτε το βίντεο από την διαδικασία των ερωτήσεων:

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,832ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,356ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ